Sekretariat w Nowym Targu

Tel./fax. 18 264 95 23

Posiedzenie Zarządu Głównego Związku Podhalan w Polsce

10.02.2017,

10 Lutego 2017 roku odbyło się kolejne posiedzenie Zarządu Głównego Związku Podhalan w Polsce. Członkowie Zarządu spotkali się w Domu Podhalan w Ludźmierzu.

Obrady prowadził Prezes Andrzej Skupień. Na początku został przedstawiony nowopowstały oddział w Jazowsku, który liczy 60 członków. Prezesem został wybrany Jan Biel , I Vice-Presem Marek Łączycki, II Vice-Presem Józef Kołodziej, Sekretarz Magdalena Duda, Skarbnik Lucyna Stec.

Podjęto uchwałę o nadaniu kolejnego sztandaru Góralom Żywieckim, oraz omówiono Organizacje II Konferencji dotyczącej wychowania regionalnego.

Zebranie podjęło również temat przygotowań do Konferencji Naukowej w Czarnym Dunajcu  pod tytułem ,,Jedność w różnorodności. Tradycje kulturowe polskiej góralszczyzny”.

Podjęto decyzję o dacie 48 Zwyczajnego Zjazdu Podhalan, który odbędzie się w dniach 8-9 Lipca 2017 roku w Domu Podhalan w Ludźmierzu.

Prezes Zarządu Głównego Związku Podhalan w Polsce Andrzej Skupień zaproponował, że uchwalanie zmian statutowych odbędzie się również na zwyczajnym zjeździe, zaś komisja statutowa powołana do wypracowania tych zmian, musi zdążyć z przekazaniem materiałów do oddziałów tak by one mogły przepracować je i wydać swoje opinie na piśmie przed Zjazdem. Do udzielania wszelkich informacji na temat zmian statutowych upoważnieni są wyznaczeni przez Prezesa członkowie Prezydium ZG.

Na zakończenie omówiono organizacje pomocy dla zespołu folklorystycznego z Kazachstanu.

Sponosorzy

Związek Podhalan w Polsce

W związku z rozbudową strony internetowej Zarządu Głównego Związku Podhalan w Polsce, nową odsłonę strony inetrnetowej w domenia www.zwiazek-podhalan.com. Zachęcamy wszystkich członków do współpracy przy aktualizowaniu informacji, które mogą się pojawić i zainteresować innych użytkowników serwisu. W imieniu prezydium Zarządu Głównego Związku Podhalan w Polsce strona zarządzana będzie przez:
Redaktora strony - Piotr Gąsienica, Członek Prezydium ZGZP
Koordynator strony - Grzegorz Czepelak, Członek Prezydium ZGZP
Zdjęcia: Dawid Lis, Jacek Szczepaniak

Strona będzie zarządzana według następującego regulaminu

Pozdrawiam Prezes Zarzadu

Sekretariat w Nowym Targu

al. Tysiąclecia 35 pokój nr. 13, 34-400 Nowy Targ
e-mail biuro@zwiazek-podhalan.com
Tel./fax. 18 264 95 23